Tet fra start til mål
Av Anders Kongsrud/anderkon@online.no/hesteguiden.com
18.04-2017

No Limit LA (bildet) «blåste» til tet og ledet rundt om i V76-finalen på Bjerke. Sjuåringen var nestfavoritt, men overraskelsene «stod i kø» og ingen greide sju rette.

No Limit LA stakk oppskriftsmessig til tet og dirigerte helt inn sammen med vikarkusk Kai Johansen siden trener Per Oleg Midtfjeld er henvist til sidelinja i noen få dager på grunn av helsetrøbbel. Han la inn en 1.12-avslutning og landet på 1.14.3.

I den sjette avdelingen ledet Quality CQ under press av US Male EP. Farten var såpass tøff i front at Double Spin knapt greide å holde følge i baktroppen. US Male EP «senket» Quaility QC, men bakfra avsluttet Double Spin godt nok å rekke fram til seier nær sagt «akkurat» på målstreken.

Tiendevalg til topps

Pilot Joe (bildet) hadde ikke spesielt mange tilhengere i V76-innledningen, men da både ledende Armstrong DK og Restless Miss Sophie galopperte i seierskampen så hadde tiendevalget Pilot Joe lett spill mot mål.

- Hesten har gått gode løp og varslet form i det siste så jeg er ikke helt overrasket, innrømmet skrellkusk Hans Jørgen Eggen etter triumfen.

V76-spillerne fikk en ny «kalddusj» av femtevalget Mietor som var tidlig i tet og holdt unna sammen med Gunnar Austevoll i den andre avdelingen.

Favorittfall ble det også i montéløpet der Grundsvold Loke feilet på frammarsj på siste langside. Framme i tet overtok Eos Marinka og Martine O. Sørvik red femtevalget feilfritt - og inn til overaskende seier.

Seiersspurt

Verdien var drøyt 77 tusenlapper etter tre overraskende vinnere i V76, men det ble ikke enklere å være spiller da femtevalget Høvding Jaros (bildet) og Geir Flåten tok seg av V76-4 etter en kjapp og seiersgivende spurt.      

V76-verdien var plutselig oppe i 216 tusenlapper etter fire avdelinger, men da fjerdevalget Arnie Dream nedkjempet ledende Monaco Royal Curse og samtidig var det bitte-lille, men nødvendige foran rakettspurtende Babycat i V76-5 så var alle bongene ute av sjuerkampen.

Et tiende-, tre femte-, et fjerde-, et andre- og et førstevalg var mer enn spillerne kunne takle. Det betyr ekstra mange millioner å spille om i V76 neste onsdag. Fem av seks rette i kveld betalter 180.012 kroner.

Seiersvante Kjempen la på til sin femte strake seier i V5-finalen - og «fullt hus» i V5 betalte 1445 kroner.

Tet fra start til mål

Debutanten Robin GT (bildet) var gjort til knepen favoritt i det innledende treårsløpet om bare telte fire hester. Robin GT forsvarte innerspor sammen med makker Frode Fladen. Fladen hadde ikke vunnet løp på norsk jord siden september i 2009, men holdt jevn fart i front med Robin GT som gled fra konkurrentene tilslutt og landet på 1.18.1 i debuten.

Kveldens Bjerke-resultater finner du her.