holtung
tengsaried
mikkelborg

Bildegalleri

Til topps i årsdebuten
Av Anders Kongsrud/anderkon@online.no/hesteguiden.com   
Wednesday 04. January 2017

Image

Wik Emil (bildet) tok sju seire i 2016. I kveld årsdebuterte Flåten-hesten med Bjerketriumf.

 

Geir Flåten innledet rolig, mens Alm Kiwi «blåste» forbi Tojo Prinsen og til tet. Wik Emil var med som sjettehest i det åtte hesters store feltet. Tempoet var 1.26.5 første 500 og drøyt 1.28 den første kilometeren. En runde fra mål søkte Wik Emil ut et spor og fikk rygg på Snonsøy Elda. Tojo Prinsen angrep ledende Alm Kiwi mot siste sving, men Geir Flåten avventet til oppløpet før han bad Wik Emil om temposkjerping. Lome Elden-sønnen avgjorde enkelt til sin fordel og steget unna til enkel seier.

- Det var garantert seieren som røk i V75 på Momarken sist. Det smakte godt med revansje i kveld, innrømmet trener og kusk Geir Flåten.

Millroyce var favoritt i V76-finalen og innfridde. Den Karoline Krogh-Hanssen-trente Langli-hesten trengte noen meter på å komme seg til tet. På siste langside kom formsterke Speedmeister fram utvendig. De to dullerte rundt siste sving og oppløpet ned, men ledende Millroyce holdt unna til seier.

Dobbelt til Mikkelborg

ImageMerles Simone (bildet) avsluttet solid og hentet inn ledende Delec Hanover med en kjapp spurt i V76-6. Merles Simoni  - svenskregistrert, men norskeid på stallen til Olav Mikkelborg - la inn 1.13 tilslutt og vant på 1.14.2a/1609m.

Olav Mikkelborg kunne bokføre kveldens første seier i V76-innledningen der galopplystne Smedtulla kostet på seg en galppp én runde fra mål, men hoppa kom sterkt tilbake og hadde avgjort seierskampen til sin fordel i god tid før målstreken.

Allaway GT var gjort til forhåndsfavoritt sammen med trener Anders Lundstrøm Wolden i den femte avdelingen der Cantab Genius først var tethest før stallvenninne Ms Quaker Force overtok. I baktroppen satt Wolden og avventet til siste langside. Han lot Allaway GT strekke på seg via drøye spor i siste sving og Broadway Hall-sønnen hadde avgjort til sin fordel i god tid før målstreken.

Alene på målfotoet

ImageTrønderen Chanto Janhover (bildet) gjorde sin tredje start i regi Kai Johansen i V76-2 og var bare gjort til et åttendevalg. Norvelous Fairytale innledet i tet, men slapp til favoritten Hurricane Field. Norgesdebutanten Capocannoniere Am kom etter hvert fram i andre ytter, men tilslutt var det lite å gjøre med Chanto Janhover som kom til mål i ensom majestet.

V76-4 munnet ut i en duell mellom to dypinger. 18-oddseren Clint Classic ble dømt knapt foran 29-oddseren Noir Sun på målfotoet, og Team Bullern kunne bokføre årets første seier.

Sju rette i V75-spillet betalte 38.064 kroner, mens seks rette ga 655 kroner.

Tredjevalget Silkebris vant V5-finalen - og fullt hus i V5 betalte 5195 kroner. I det innledende stallmannsløpet ledet Ty Lea og Kristine Kvasnes rundt om.

Kveldens Bjerke-resultater finner du her.