holtung
tengsaried
mikkelborg

Bildegalleri

Punktum med Larger Then Life
Av Anders Kongsrud/anderkon@online.no/hesteguiden.com   
Saturday 31. December 2016

Image

Larger Then Life (bildet) avsluttet travåret 2016 med Bjerke-seier på nyttårsaften.

 

Cato Antonsen som handlet folkehesten Momarken på auksjon i november, satset offensivt tross bakspor og var tidlig i tet. Femårsvallaken holdt koken oppe i front og holdt enkelt konkurrentene bak seg. Larger Then Life tok sesongens tredje seier på årets siste dag.

- Det er en hest som det har vært en del plunder med, men det er brukbar kapasitet i ham så derfor kjøpte jeg ham med meg hjem fra auksjonen. Gøran har gjort en god trenerjobb og da vi til og med kom foran i dette løpet så hadde jeg god tro på at det kunne gå bra, oppsummerte seierskusk og eier Cato Antonsen.

Holdt unna

ImageCalle Cornelius (bildet) var et tredjevalg blant spillerne i V65-4 der ubeseirede Åls Faksen «blåste» til tet. Marius Høitomt var dog ute etter ryggløp og slapp uten betenkningstid da trenerskolekollega Kristine Kvasnes kom fram med egenleide og Starum-oppstallede Calle Cornelius. Dotterud Teddy-sønnen styrte siden begivenhetene og Kvasnes kunne glede seg over enkel seier.

Nestfavoritten Kagge Lina utklasset konkurrentene i V65-1 og andrevalget Threetimesalady var alene på målfotoet etter V65-4.

Andre strake

ImageObrigado Brazz (bildet) ville ikke være dårligere enn stallvenninne Patricia Hastrup som vant eliteløpet i går kveld, og regjerte sammen med makker Magnus Teien Gundersen. Den Jens Kristian Brenne-trente fireårsvallaken galopperte i debuten, men vant sist og la på til sin andre strake seier i dag.

Eirik Høitomt blir landschampion for tiende gang. Han ville ikke reise seiersløs hjem fra årets siste dag, men lot favoritten St Florent Decoy ta seg forbi tapre Goldie Street i den tredje avdelingen. Høitomt bokførte deg sin 239. 2016-seier.

To favoritter, to nestfavoritter, et tredje- og et fjerdevalg sørget for at seks rette i V65 betalte 6804 kroner.

Dagens Bjerke-resultater finner du her.